Open Concept venčanja

EPIC EVENTS CENTAR

Terasa za vencanja, tifany stolice na Dunavu

Kako samo ime i kaže, glavna ideja je da zabava bude u prirodi, ili u slučaju sigurnosnih opcija , obezbeđivanja od

vremenskih uslova, pod šatorima, pagodama, ili na mestima gde priroda ima lako predvidljivo ponašanje, i sa manje dodatnih elemenata zaštite., tj bez zaštite.

VENČANJA NA OTVORENOM BEOGRAD

Kada razmišljate o Open Conceptu, prvo budite svesni da kompletna organizacija zavisi od Vaše spremnosti da se posvetite organizaciji na pragmatičan način. Pri ovome u EPIC Event Center-u, mislimo da hladna glava i proverni consulting koji pružamo, jer i sami imamo opciju na terasi pored Dunava, doprinosi jasnom planu bez iznenađenja. Ovo navodim zato što sigurnost izvođenja zavisi direktno od bužeta.

Da razjasnimo na samom primeru EPIC Event Center-a, koji može biti primenjljiv na bilo koju situaciju i lokaciju u prirodi.

Opcija sa postavkom pagoda je divna i romantična postavka koja zvanicama omogućava da budu na svežem vazduhu preko dana, ili popodneva i večeri. Po pravilu, profesionalne pagode imaju visinu od 4m do 5m, površinu od 3mx3m, 4mx4m, 5mx5m, gde visina krova kreće od 2,7m ili 3m. Ovo navodimo zato što je bitno da kada se stranice pagode podignu i vežu, zvanicama treba obezbediti da imaju što šire vidno polje jer smo zato i došli u prirodu. Budite sigurni da kada rentate pagode, pagode imaju sistem kojim se međusobno povezuju, i da imaju kanale od PVC-a koji služe kao oluci, kako bi se u slučaju jače ili slabije kiše, kišnica odvodila van površine gde bi zvanice mogle da se kreću. Treba imati u vidu da postavka pagoda treba da prati idejnu zamisao i strukturu kompleksa koji ste predvideli za venčanje. Obratite pažnju da mladenački sto bude centralno postavljen, da bar bude pristupačan zvanicama, jer po pravili na open concept venčanjima, zvanice imaju i koriste opciju da se više kreću kroz osmišljeni kompleks. Potrudite se da podijum za igru bude centralno mesto, na neki način među pagodama koje mogu graditi ćirilično slovo P, ili punu kocku, ili kako uslovi lokacije zahtevaju.

U Epic Event Center-u imamo više opcija postavki, u zavisnosti od potreba klijenata, broja zvanica, i ideje o pogledu koji se pruža na Beograd i Dunav. Na sledećim slikama možete videti par opcija profesionalne postavke,sa primenjenom party-ugostiteljskom ergonomijom

koja prati sve savete koje smo već dali.

Idealna postavka je da podijum za igru može biti po vedrim nebom, jer je to i najbolje provetreno mesto, koje zvanicama koje igraju, i pri tom isijavaju toplotnu energiju, pruža najugodniju atmosferu. Buffet ili Švedski sto bi trebalo da budu što dalje od podijuma, kako se prašina ne bi nanosila usled igranja zvanica, da švedski sto ili buffet. Cocktail Bar treba da bude što je moguće bliže, što naša dva pokretna koktel bara i mogu da izvedu, te Vam savetujemo da u slučaju da organizujete koktele, iznajmite profesionalni bar, i pozicionirate ga kako smo i naveli – što bliže podijumu za igru. Kako je fokus zvanica podeljen 50%/50% izmađu pažnje koje posvećuju mladenačkom stolu i mestu koje je određeno za muziku, u EPIC EVENT Center-u možete birati da li želite da mladenački sto bude pozicioniran ka Dunavu i Beogradu, ili želite da ova divna pozadina bude deo dekoracije bine. U sledećem slikama imate primere dvostrane i Г postavke.

Stolovi koji se pozicioniraju mogu se postaviti u cik-cak, kako bi zauzeli idealnu površinu pod pagodama. Bitno je da se posavetujete sa wedding planner-om oko dimenzija stola. Ovo je bitno zato što pri odabiru 160cm, 180cm ili 200cm veličine stola, imate priliku I da uklapate više zvanica pod odabranu površinu pagoda, I da pravite veći ili manji komoditet gostima.  Kod Open Concept-a treba imati u vidu sledeće stavke koje mogu da zakomplikuju, pa I da prekinu zabavu.

  1. U slučaju prejakog vetra, bez obzira što pagodama mogu da se spuste stranice, I na neki način ih možete pretvoriti u šator, sve pagoda bili da se osigurane klinovima zabodenim u zemlju, ili tegovima ili čvrstim vezama zavezana za podlogu terase, itd, imaju svoje ograničenje vezane za jačinu I udare vetra. U EPIC Event Cenetar-u, imamo opciju da u slučaju da se desi takva situacija, sve zvanice preselimo u salu, što im garantuje nastavak zabave I komfor. U slučaju da ste na otvorenom bez ovakve opcije, nema mnogo pomoći.
  2. Vrućina može da uspori celu zabavu, pa se predlaže da se ovakve zabave započinju od 17h, kada je Sunce u laganom zalasku. U slučaju EPIC Event Center-a, imamo sreću pa se priroda postarala da drvored Topola I Jablana već od 17h obezbeđuju prijatan hlad. Vrućina takođe može smetati, kako zvanicama, tako I starijim osobama koji zbog tegoba sa srcem ili pritiskom mogu da se osećaju neprijatno. I u ovom slučaju preporučujemo da se sa zabavom kreće u kasnijim popodnevnim časovima. Postoje opcije rashladjivanja sa ventilatorima sa vodom. Greška koja se često dešava, je ova, da korisnici misle da ventilator po specifikaciji pokriva 20m2/30m2 ( u zavisnosti od jačine ), a ventilator u stvari pokriva 20m3/30m3. Olakšanje se svakako oseća, specijalno za zvanice koje su pozicionirane neposredno pored uređaja. U EPIC Event Centeru imamo sreću te reka, sa vetrom koji rashlađuje I najtopliji dan, uvek rashlađuje I zvanice
  3. Pad temperature je još jedan mogući problem. U ovoj opciji rizika su svi organizatori koji žele da organizuju Open Concept venčanje u prolećnim I jesenjim mesecima. U slučaju organizacije u ovom period savetuje se da venčanje bude više dnevno, nego noćno zbog pada temperature koje je neminovno po zalasku sunca. Moguće su opcije dogrevanja prostora sa gasnim pečurkama, što daje rezultate do neke temperaturne granice. U Epic Event Center-u, ovo rešavamo rentalom profesionalnih pagoda koje imaju stranice koje se mogu spustiti i tako zaštititi zvanice u tih par momenata pada temperature.
  4. Insekti su uveka prisutni u prirodi, i jednostavno ne treba lomiti glavu oko toga da li će biti prisutni, i smetati zvanicama ili neće.  Hoće. Zato treba u tih, npr dva sata kad su komarci najaktivniji, obezbediti Raid lampione, Autan sprej ili stick, spirale ili profesionalne ribolovačko/lovačke sprejeve koje su efikasniji od prethodno navedenih sredstava zaštite. Opustite se , i taj period večere komaraca koji traje do 1h, u zavisnosti od vlage i temperature, će brže proći. Rasveta u prirodi takođe privlači noćne insekte no oni su manja briga od komaraca. U epic event Centeru primenjujemo i prskanje okoline četiri puta godšnje.
  5. Vlaga – u slučaju pojačane vlage, postoji opasnost da će nešto od elektronske ili tehničke opreme zakazati. Događalo se često na terenu da muzičari imaju problem, sa prestankom ili delimičnim kvarovima na opremi, što može čak i zaustaviti zabavu na par min, no ovakve situacije se dešavaju zaista retko. Vlaga može da natopi i stolice, tekstil, ili da smeta srčanim bolesnicima i ljudima koji imaju otežano disanje, i upale repiratornih organa, pa starije osobe treba nekako pripremiti na takvu situaciju ako se zaista desi da je vlaga preko 80%, što se dešava neposredno posle pljuskova, kiše i pored vodenih površina, pa čak i bazena.
  6. U slučaju venčanja pod profesionalnim elegentnim šatorima, svi ovi efekti su manje prisutni, jer moderni šatori imaju UV i toplotnu zaštitu u tkanju materijala, i zaista pružaju veći komfor zvanicama. Šatori mogu biti opremljeni drvenim podom, posebno naglašenim laminatnim podijumom za igru, klimama, prozorima, toaletima vezanim za sam šator ili terenskim WC-ima, rasvetom koja se može kačiti na grede, ili pozicionirati na podu, oko stolova, i mladenačkog stola. Šator je uvek, konformnije i profesionalnije rešenje, pod uslovom da budžet podržava rental šatora. Šatori mogu biti visoki i do 5m u rogu, i 3m u hroizontalnoj gredi što omogućava dobru provetrenost šatora, i u slučaju podizanju ili vezivanju stranica, nesmetan pogled na prirodu oko šatora. U Epic Event Center-u, sarađujamo sa Different Event firmom, koja ima čak i potpuno providen šatore sa alu gredama, koji su najmodernija moguća varijanta opremanja venčanja na otvorenom, ili u napem slučaju, na krovnoj terasi, što pruža poseban doživljaj svim zvanicama

Sve u svemu, Open Concept je jedan od zahtevnijih momenata u organizaciji I izvođenju venčanja I zabava, no svakako I jedan od najatraktivnijih, te ga preporučujemo svima koji svoju zabavu žele da smeste u prirodu I da uživaju u svim blagodetima čistog vazduha, prelepog pogleda I povetarca koji sa Dunava rashlađuje vruće letnje dane I noći kod Epic-a