Mladenačke torte

EPIC EVENTS CENTAR

Mlada i Mladozenja seku tortu

Naglašavamo de ovo objašnjenje izlazi iz stotina organizovanih servisa torti, i mada može izgledati kao komplikovano i preopširno, staje u 15 minuta protokola. Detalji koji su predočeni u ovo tekstu su profesionalni osvrt, i mladenci ne moraju biti primarno upućeni u tehniku izvođenja. Zato Epic Event Center obraća pažnju na sve detalje, a mladenci i zvanice dobijaju praktičnu primenu, u vidu odlične organizacije koja ne promašuje metu. Tačnije, odličnu atmosferu i venčanje za pamćenje.

Epic Event Center ima više sistema i servisa torte gde svi imaju zajedničku tačku u iznošenju i sečenju torte od strane mladenaca. Ako ih podelimo na kategorije, dobijamo sledeće tačke koje treba da su jasno prezentovane zvanicama kako bi svi znali šta se tačno dešava, i u slučaju da postoji scenario gde i zvanice učestvuju u servisu torte, mogu da odreaguju na vreme, zauzmu svoju poziciju u sceni, itd.

SMERNICE ZA TORTU ZA MLADENCE

• Najava servisa torte

• Pozicioniranje zvanica i mladenaca na tačnu poziciju gde će se torta postaviti kako bi je mladenci isekli, a sve zvanice videle servis.

• Prilagođavanje rasvete i muzike poziciji i dogovorenom scenariju sa mladenicmaIznošenje torte uz produkciju suvog leda, pokretne rasvete i sparkulara ( podni vatrometi )

• Servis penušavca i šampanjca uz tortu

• Vođeno izvođenje sečenja, praćeno šefom servisa koji asistira mladencima pri sečenju torte

• Promena pozicije torte radi sečenja i servisa, i servis dodatnih torti ako ih ima

• Uvođenje dopunskog programa ako ga ima ( trubači, Dj, specijalni muzički gosti,…itd )

• Finalizovanje servisa tortom i kolačima ako ih ima kao dopunski slatkiš u vidu cup cake-ova, sitnih kolača, mini tortica, sladoleda,…itd

• Količina naručene torte i kako izabrati poslastičarnicu

NAJAVA TORTE NA VENČANJU

Najava od strane muzike gde se u dogovoru između mladenaca, Epic Event Center Wedding Team-a i muzike dogovara tačno vreme servisa torte koje može da varira par min ranije ili kasnije u zavisnosti od samog bioritma zabave, tj. Ako je atmosfera u tom momentu na visokom nivou, nije zgoreg sačekati malo, kako se atmosfera ne bi “ sekla “. Takođe postoji i opcija malo ranijeg uvođenja servisa torte u slučaju da venčanje broji veći broj starijih osoba, pa je zbog njihovog bioritma bitno da se torta servira malo ranije nego što bi po standarno proverenoj satnici trebalo da se izvede.

Najavu takođe može izvesti i šef protokola Epic Event Center-a, ili ako ima zvanica koje žele da učestvuju u programu ( npr kum, kuma,…roditelji..itd ).

Najbitnija stvar je da najava bude, jasna, dovoljno glasna, razgovetna, i da se sačeka sa servisom onoliko koliko je potrebno da se uverimo da su sve zvanice primile informaciju zbog daljeg organizovanog dela servisa, što je jako bitno kako bi kamermani i snimatelji na venčanju došli na svoje idealne pozicije, koje će obezbediti najbolji kadar, ili ugao snimanja. Ova najava je takođe bitna i kako bi se tehničari koji izvode vatromete, suvi led, balončiće, scenu rasvete, pripremili. Tehničari svakako dobijaju info od strane Epic Wedding Team-a, po kom se venčanje i izvodi, no zbog sitnih vremenskih izmena, potrebno je da i oni budu usmeno obavešteni pre samog početka, a najava je praktično njihov znak ( Q  ) za početak izvođenja produkcijskih elemanata koje naglašavaju i ulapšavaju servis torte i mladenaca.

Takođe je potrebno par minuta pre servisa obavestiti mladence da se ulazi u protokol servisa torte, kako bi se i oni spremili za sledeću scenu. U slučaju da je mladencima potrebno par min za toalet, šminku, piće…itd, treba sačekati dok ne budu u potpunostin spremni.

Pozicioniranje zvanica i mladenaca na tačnu poziciju gde će se torta postaviti kako bi je mladenci isekli, a sve zvanice videle servis.

koja prati sve savete koje smo već dali.

Kako je najava izvedena od strane muzike ili nekog drugog zaduženog da izvede najavu, zvanice treba , kada počnu da se okupljaju oko meslta gde će se torta prineti do mladenaca, usmeriti da formiraju krug ili polukrug sa otvorenom stranom, ka strani iz kog pravca će torta na pokretnim kolicima biti dogurana do mladenaca. U ovoj radnji učestvuje servisno osoblje Epic Event Center-a, Wedding Team Epic-a, i hostese. Goste treba sinhronizovati uz osmeh i molbu da se poziconiraju tako da ose obezbedi najjednostavniji i najbrži prolaz torte do mladenaca, i da se oslobodi prostor za npr vatromet, suvi led, fotografe, kamermane ..itd. Treba obratiti pažnju da najbliža porodica , kumovi i najbliži prijatelji budu bliže mladenaca kako bi bili tzv „ party trigger-i “. Tako obezbeđujemo najbolje slike i video snimak atmosfere. Treba obratiti pažnju da najmlađe i najstarije zvanice mogu takođe da učestvuju i vide servis.

Prilagođavanje rasvete i muzike poziciji i dogovorenom scenariju sa mladenicma

Pozicija servisa torte može biti definisana pozicijom mladenačkog stola, podijuma za igru, ili ako postoje uslovi, kao u Epic Event Center-u, specijalno sagrađenoj pagodi, ispred bine gde stoji orkestar/muzika.

Muzička pratnja pri servisu torte može biti u skladu sa željama mladenaca, tj., može biti neka njima draga afirmativna ljubavna numera. Postoji opcija da se jedna numera izvodi pri iznošenju torte a da numere koje slede posle izvedene budu dinamičnije kako bi se održala i dodatno podigla atmosfera.

Iznošenje torte uz produkciju suvog leda, pokretne rasvete i sparkulara ( podni vatrometi )

Rasveta je izuteno bitan momenat, jer po savetima ljudi koji organizuju velike koncerte, zvanice ne dolaze zatvorenih očiju na zabavu. Tako da profesionalni lightman Epic Event Center-a ima spremljene scene koje su adaptibilne po pozicijama sale ili Open Concept terase Epic-a. Gde maksimalno naglašavaju prilazak torte do mladenaca, čin sečenja, i momenat kad mladenci hrane jedni druge. Boje treba da budu prilagođene ukupnom koloritu dekoracije, i treba dogovoriti sa snimateljima i kamermanima koji intenzitet svetla im je idealan kako bi slike i video materijal bio u HD kvalitetu. Specijalna greška se pravi po salama koje nemaju razvijen sistem video postavke, gde se cela sala i zvanice okupaju u magentu, tj neon fluo ljubičastu boju, gde su onda sve zvanice, mladenci i svi detalji dekoracije praktično iste boje. Bela rasveta, amber ( topla kajsija narandžasta ) i još par nijansi su jako upotrebljive za ovaj momenat, i jako je bitno da rasveta ne bude samo RGB ( red/green/blue ), već da ima i i belu diodu , tj., RGBW ( white ). Rasveta modernije generacije, kao što je u Epic Event Center-u, ima upravu ti vrstu moderne rasvete , gde je bela, zaista bela, a ne zbir najjačih intenziteta RGB spektra, gde to uglavnom bude bela sa jakom plavkastom notom koja takođe čini kao da su sve zvanice ispale iz diskoteke iz devedesetih godina. LED ekran 2.9, koji poseduje Epic Event Center može emitovati različite romantične vizuale , slike mladenaca, retrospektive i mini filmove namenjene pojačavanju romantičnog utiska, i video klipove koje mladenci mogu dostaviti i tako možemo naglasiti celu ceremoniju servisa torte. Sve to organizuje Epic Wedding Team, koji u saradnji sa profesionalnim light designer-ima, prilagođava da svako venčanje ima svoj autentični vizual.

Santa leda

Sparkulari , tj mašine nove generacije koji se koriste za TV i koncertnu produkciju, koristimo takođe kao deo rasvete gde, vatromet koji izlazi iz mašine , koja je minimalnih dimenzija i postavlja se po potrebi na određene, dogovorene lokacije gde će se izvesti servis torte, u Sali Epic Event Center-a, ili Open Concept Terasi, naglašavaju sam servis. Ono što je odlično kod sparkulara je što ne postoji ograničenje u trajanju vatrometa, te se može birati visina i širina mlaza vatrometa, i što je najbitnije tačka sagorevanja je 41C, što garantuje da ne može doći do povređivanja jer je temperatura sagorevanja nešto viša od standardne temperature tela, ne može doći do oštećenja kose, šminke, odeće, i najmlađe zvanice u slučaju da priđu sparkularu ne mogu biti povređene čak i da se trajno izlože snopu vatrometa. Suvi led se aplicira specijalnom mašinom koja ne koristi smrznutu CO2, kao što je do sada rađeno, već radi po drugom sistemu, kao fog mašina. Suvi led treba samo malo da naglasi i pokrije pod sale ili terase, kako bi rasveta još bolje reflektovala boje koje su po suvom legu projektovane. Svi ovi elementi dodatno pojačavaju utisak servisa torte, i bitno je odrediti meru cele produkcije kako bi mladenci i torta bili u prvom planu.

Servis penušavca i šampanjca uz tortu

U zavisnosti od želje mladenaca penušavac ili šampanjac se služi svim zvanicama ili samo najužem krugu rodbine i prijatelja. Piće se služi u šampanj čašama od strane servisnog osoblja ili kao u slučaju u Epic Event Center-u, može biti poslužen od strane hostese sa specijalno dizajniranom Šampanj Suknjom, tj metalnom suknjom na kojoj su zakačene čaše šampanjca. Za više informacija kontaktirajkte Epic Event Center. Ova usluga je unikatna u Beogradu, i može se praktikovati i za piće dobrodošlice ( welcom drink ) kao i za služenje cup cake-a i mini torti jer se suknja može koristiti višenamenski.Epic Event Center radi Clear Ice Servis Leda gde su sve flaše šampanjca zaleđene posebnom Clear Ice tehnikom leđenja flaša. Dok su flaše u mašini za leđenje, kroz vodu prolazi struja koja eliminiše iz vode sve  mikro prljavštine i višak gasova, tako da led koji oblaže flašu biva 100% proziran i izuzetno se sporo topi. Isti ovaj servis Epic Event Center primenjuje i na kocke leda sa kojima se služe kokteli i specijalni Cube Led koji stoji na koktel baru. Clear Ice servis leda je takođe unikatan servis koj Epic Event Center daje u okviru svakog paketa.

Vođeno izvođenje sečenja, praćeno šefom servisa koji asistira mladencima pri sečenju torte

Šef servisa asistira mladencima pri sečenju torte, dodaje im nož za sečenje, dezertne tanjire, kao i pribor i time im olakšava servis. Pomaže oko servisa šampanjca ili penušavca, i služi da pruži bilo kakvu asistenciju najbližem krugu zvanica oko mesta gde se torta servira. Šef servisa pomera vatromete sa torte i omogućava da mladenci nesmetano priđu sečenju, i slikanju uz tortu.Promena pozicije torte radi sečenja i servisa, i servis dodatnih torti ako ih imaKada se zavši sečenje torte, od strane mladenaca, i u centralnom delu počne deo koji Epic Event Center takođe daje uz svaki paket, a to je Cocktail Bar Show, ili nastup trubačkog orkestra, torta se repozicionira na mesto slatkog stola, gde se može seći od strane servisnog sosblja.Epic Event Center takođe preporučuje i sledeći tip servisa.Naime, kada se završi servis torte ispred mladenaca, sve torte se vraćaju u kuhinju Epic Event Center-a, gde se seku, i serviraju na dezertne tanjire, te servirno osoblje deli svim gostima tortu/e. Ovaj servis je dobar jer optimalizuje količinu torte na svakom tanjiru, ne stvara se red kod slatkog stola, i svaki tanjir je profesionalno servira, ukrašen i poslužen. U slučaju da bilo koji od zvanica želi dodatno parče ili drugu vrstu torte, servisno osoblje ga služi po želji. Ovo je izuzetno elegantan sistem servisa torte koji iskreno preporučujemo svim klijentima.


Uvođenje dopunskog programa ako ga ima ( trubači, Dj, specijalni muzički gosti,…itd )

Pri završenom servisu torte ispred mladenaca, Epic Event Center nudi besplatno uslugu nastupa profesionalnog trubačkog orkestra, cocktail show bar-a, ili uz doplatu nastup različitih Dj-eva, Sax&Groove, KUD-ova, nastupe estradnih zvezda,..itd.Cocktail Bar Show podrazumeva da se cocktail bar koji stoji pored standardnog bara, dogura na mesto gde je bila pozicija servisa torte, i gde flair barman, zapali ceo bar, pravi koktele koji gore, vrši interakciju sa zvanicama i podiže atmosferu kako dodatnim servisom alkohola, tako i atraktivnošću bacanja zapaljanih flaša, bljuvanjem vatre, servisom zapaljenoh shot i long koktela. Ovaj deo je bitan jer zvanice, uglavnom doživljavaju tortu kao prekretnicu na venčanju gde se odlučuju koliko će se još zadržati na venčanju. Ovom aktivacijom kao i trubačima ili nekim drugim dopunskim programom, postiže se efekat da se podiže nivo adrenalina i same zabave kod zvanica, gde se onda uz alkohol i šećer vraća elan ljudima koji treba da ostanu da podijumu za igru, i tako se peak point zabave i generalno uzbuđenje održava i dalje, te zvanice ne odlaze sa venčanja.

Trubači treba da nastupaju onoliko koliko se oseća de je atmosfera na 100%. Nekad je to 15min, nekad i do 30min, bitno je samo da se nastup završi onda kad se oseti da je highlight nastupa prošao, jer svako preterano zadržavanje stvara bespotrebno, na neki način nametnuti podizanje atmosfere, što zna da rezultira povlačenjem zvanica na svoje mesto, i pražnjenjem podijuma za igru.Upošljene estradne zvezde su dobra opcija u slučaju sa mladenci poznaju svoje zvanice i znaju da će nečiji nastup pridodati na energiji i atmosferi. Epic Event Center sarađuje sa svim menadžerskim kućama, i pevačima/pevačicama , te Vam možemo obezbediti bilo koga po povoljnim cenama.

Finalizovanje servisa zvanica sa tortom i kolačima ako ih ima kao dopunski slatkiš u vidu cup cake-ova, sitnih kolača, mini tortica, sladoleda,…itd

Slatki sto može ostati otvoren do kraja zabave, sa svim elementima koji su servirani od torte pa nadalje. Servisno osoblje Epic Event Center-a je uvek prisutno da asistira pri servisu. Cup cake-ovi, sitni kolači , mini tortice i slično mogu biti servirane i na šampanj suknji, tako što se držači za čaše zamene mini držačima za navedene artikle. Kako se hostesa koja je sad na Cake Suknji nudi artikle šeta po Sali ili Open Concept terasi Epic Event Center -a , sve zvanice mogu biti poslužene čak i ako sede. Ovaj servis je jako atraktivan i zanimljiv za zvanice i potpuno je unikatan u Beogradu.

Količina naručene torte i kako izabrati poslastičarnicu

GM Epic Event Centera će Vam rado objasniti sistem obračunavanje potrebne gramaže torte po osobi u odnosu na tip torte, te je za ovu informaciju potrebno pozvati broj sa sajta.Što se tiče samog odabira poslastičarnice Epic nudi par olakšica. Naime u okviru svakog potpisanog ugovora dajemo 4 vaučera za proverene proslastičarnice : Golub, Sugar Mama, Poco Loco i Mamas Biscuit House, gde mladenci mogu ostvariti 10% popusta. Sve poslastičarnice obezbeđuju probanje torti, tako da se mladenci mogu odlučiti za ono što vole i što im se sviđa. U slučaju da mladenci donose torte iz nenavedenih poslastičarnica bitno je da svaka torta ima deklaraciju jer po zakonu Epic Event Center ne sme primiti artikal koji služi zvanicama bez validne deklaracije proizvoda.